Het aantal maandelijks actieve gebruikers op Twitter is voor het derde opeenvolgende kwartaal gedaald, meldt Twitter bij de publicatie van de cijfers over het vierde kwartaal.

Volgens Twitter is het aantal gebruikers met vijf miljoen gedaald ten opzichte van het vorige kwartaal. Het platform heeft op dit moment 321 miljoen gebruikers.

De beurskoers van het bedrijf daalde kort voor de publicatie van de cijfers.

Het aantal actieve dagelijkse gebruikers steeg volgens Twitter wel. Het gaat om een stijging van 9 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Twitter kijkt hiervoor naar gebruikers die elke dag Twitter openen via apps waarop advertenties te zien zijn.

Twitter treedt sinds 2018 harder op tegen nepaccounts. Het bedrijf verwijderde onder meer duizenden accounts die gelinkt waren aan gebruikers uit Venezuela, Rusland en Iran.

Omzet stijgt voor het vijfde opeenvolgende kwartaal

De omzet steeg met 24 procent tot 909 miljoen dollar (ongeveer 800 miljoen euro).

Twitter verdiende in het afgelopen kwartaal meer aan advertenties. De inkomsten uit advertenties stegen in het afgelopen kwartaal naar 791 miljoen dollar (ongeveer 700 miljoen euro). Dit komt neer op een stijging van 23 procent.

Het bedrijf zag vooral flinke omzetgroei in Japan. Dat land is de op een na grootste markt voor Twitter. De Verenigde Staten is de belangrijkste markt voor het bedrijf.

Het is het vijfde opeenvolgende kwartaal dat Twitter winstgevend is. Volgens topman Jack Dorsey tonen de cijfers dat het bedrijf zich stabiliseert.