Het Unicode Consortium heeft 230 nieuwe emoji's goedgekeurd voor 2019. De nieuwe plaatjes tonen onder meer een doof persoon, een wit hartje en gapend poppetje.

Het Unicode Consortium maakte de definitieve lijst van nieuwe emoji's voor dit jaar bekend op zijn website. De instantie bepaalt jaarlijks welke plaatjes aan het aanbod worden toegevoegd.

Van de 230 nieuwe emoji's bestaat het grootste deel uit alternatieve varianten van bestaande plaatjes. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om andere geslachten en huidskleuren bij de twee figuren die elkaars handen vasthouden.

Een doof persoon die met zijn vinger naar zijn oor wijst is een van de volledig nieuwe emoji's. Een gezichtje met een hand voor zijn mond beeldt een gapend poppetje uit. Ook is er een hand-emoji met samenknijpende vingers om iets kleins uit te beelden.

Meer kleuren en dieren

Verschillende symbolen komen beschikbaar in meer kleuren. Zo verschijnt het hartje nu ook in het wit en bruin en komen er meer kleuren voor cirkels en vierkanten.

Aan de lijst zijn verder ook rolstoelen toegevoegd. Daarnaast komen er dieren bij, zoals een stinkdier, otter en een blindengeleidehond. De volledige lijst is op de website van Unicode te bekijken.

Wanneer de nieuwe emoji's zijn te gebruiken, is nog niet bekend. De komende maanden kunnen techbedrijven de plaatjes implementeren en uitbrengen via software-updates voor smartphones en computers.