Amsterdam staat vierde op een ranglijst van beste techsteden in de wereld. Die ranglijst is door de internationale vastgoeddienstverlener Savills opgesteld.

Savills vergeleek dertig grote steden met veel technologiebedrijven op basis van tal van onderwerpen, waaronder zakelijke omgeving, leefklimaat, infrastructuur en aanwezigheid van voldoende talent. Ook de kosten voor het huren van bedrijfsruimte en de prijs van een kop koffie zijn in de studie meegenomen.

Amsterdam doet volgens Savills nog maar net onder voor Londen als poort van Europa. Als pluspunten worden onder meer het hoge kennisniveau van de Amsterdammers en hun vaardigheid in de Engelse taal aangedragen. De hoofdstad is de enige stad in Nederland die in de lijst is opgenomen.

Internationaal valt vooral op dat San Francisco, waar Silicon Valley is gelegen, niet op de hoogste plek is geëindigd. New York scoort het hoogst, onder meer door een flinke voorraad lokaal talent. Ook heeft New York door bijvoorbeeld Wall Street de reputatie van een echte handelsstad.

Wil jij elke zaterdag het belangrijkste technieuws van de week in je mail? Abonneer je dan nu op onze technieuwsbrief!