YouTube beveelt video's over zelfverwonding aan. Gebruikers vanaf dertien jaar kregen dit soort video's als suggestie te zien.

YouTube-gebruikers kregen bij aanbevolen video's de suggestie om filmpjes over zelfverwonding te kijken, blijkt dinsdag uit een onderzoek van The Telegraph.

De video's bevatten tips en laten beelden van littekens zien. YouTube heeft in een reactie aan The Telegraph laten weten dat de video's offline zijn gehaald.

Volgens YouTube zijn video's waarin zelfverwonding wordt gepromoot in strijd met de voorwaarden van het platform. Video's die hulp bieden aan slachtoffers zijn wel toegestaan. Volgens The Telegraph zijn er nog steeds video's over zelfverwonding met schokkende beelden op de site te vinden.

Er waren in totaal meer dan twaalf dergelijke filmpjes te vinden op YouTube. Op dit moment zouden er nog twee video's over zelfverwonding op het videoplatform te zien zijn.

Dinsdag verscheen in Nederland de app YouTube Kids, een speciale kinderversie van de videodienst. Dit platform biedt alleen geselecteerde filmpjes die veilig voor kinderen zijn. De app richt zich echter op kinderen tot en met twaalf jaar.

Wil jij elke zaterdag het belangrijkste technieuws van de week in je mail? Abonneer je dan nu op onze technieuwsbrief!