Twitter overweegt nog steeds een functie waarbij tweets na het plaatsen aangepast kunnen worden. De inhoud van de originele tweet blijft daarbij zichtbaar.

Dat zegt Twitter-topman Jack Dorsey in een interview met podcaster Joe Rogan. Dorsey maakt de afgelopen weken een rondgang langs tal van media.

Twitter-gebruikers vragen al jaren om de mogelijkheid om tweets na het plaatsen nog aan te passen, bijvoorbeeld om een typefout te herstellen. "Precies daar kijken we naar", zegt Dorsey.

"Misschien komen we met een vertraging van vijf tot dertig seconden bij het verzenden. Gedurende die tijd kun je aanpassingen maken", aldus Dorsey. "Een langere tijd zou ten koste gaan van de gespreksvorm."

'Foutjes horen bij het rauwe karakter van Twitter'

Volgens de topman is duidelijkheid in tweets niet altijd het belangrijkste. Zo vindt hij dat foutjes in tweets rond live sportwedstrijden bij het rauwe karakter horen.

Dorsey maakt niet bekend op welke termijn hij aanpasbare tweets zou willen testen. Twitter test nieuwe functies vaak uitgebreid. Zo wordt een kleurrijkere versie van Twitter met minder icoontjes als aparte app getest.

De Twitter-topman ging onlangs ook al in op een andere veelgehoorde vraag van Twitter-gebruikers: het verwijderen van nazi's van het platform. Volgens Dorsey moeten gebruikers zelf vaker aan de bel trekken en extreemrechtse, nazistische of anderszins onacceptabele Twitter-gebruikers bij het bedrijf rapporteren.