Pomphouders hekelen prijzensite

AMSTERDAM - De Belangenvereniging Tankstations (BETA) hekelt een prijsvergelijker op internet. Autoleasebedrijf Athlon Car Lease uit Almere heeft een site waar automobilisten kunnen zien waar ze in Nederland het goedkoopst kunnen tanken. De site moet de concurrentie tussen de pomphouders bevorderen en uiteindelijk de benzine- en dieselprijs naar beneden brengen.

Volgens BETA is de site een publiciteitsstunt en richt Athlon zich met de site op de verkeerde partij, omdat pomphouders niets aan de prijs kunnen veranderen. "Hun marge is al heel bescheiden en kan onmogelijk nog verder omlaag", zegt voorzitter Ewout Klok woensdag in De Telegraaf.

Het leasebedrijf zou volgens BETA beter op het Binnenhof actie moeten voeren. "De literprijs wordt vooral bepaald dor belastingen en accijnzen."

De site werd volgens de krant dinsdag bezocht door tienduizenden automobilisten. Om tot de gegevens te komen houdt Athlon de afrekeningen bij van 70 duizend lease-auto's. De verschillen lopen soms op tot 12 eurocent per liter.

Tip de redactie