Magister werd donderdagavond rond 18.00 uur getroffen door een DDoS-aanval. Door de cyberaanval konden veel leerlingen cijferlijsten en roosters niet inzien. De problemen waren rond 22.00 uur weer opgelost.

Volgens Magister ging het om een "zware DDoS-aanval", waardoor Magister 6-omgevingen beperkt bereikbaar was. Magister is een schoolsysteem dat leerlingen gebruiken om onder meer opdrachten en roosters te bekijken.

Op Allestoringen.nl kwamen donderdagavond honderden meldingen binnen van mensen die niet konden inloggen. Verschillende leerlingen meldden dat ze cijferslijsten niet konden inzien. Ook huiswerkopdrachten zijn niet voor iedereen bereikbaar.

Een woordvoerder zei tegen RTL Nieuws dat "een gespecialiseerd bedrijf het probleem probeert op te lossen". Het is onduidelijk wie er achter de aanval zat.

Wat is een DDoS-aanval?

Bij een DDoS-aanval worden enorm veel verzoeken van een aanvaller op een website of dienst afgestuurd. Dat zijn zo veel verzoeken dat een server het niet aankan. Daardoor worden sites en diensten onbereikbaar.

Een DDoS-aanval is een cyberaanval, maar daders krijgen hiermee geen toegang tot persoonlijke gegevens van gebruikers.