Google+ verdwijnt op 2 april 2019, maakt Google bekend op zijn website. In oktober liet de techgigant al weten dat het sociale netwerk verdwijnt, nadat er een groot lek werd ontdekt.

Op 2 april 2019 moet moet Google+ van het internet verdwijnen en worden alle gegevens van gebruikers verwijderd. Vanaf 4 februari kun je geen nieuwe profielen, pagina's, groepen of evenementen meer maken.

Google+ is een sociaal netwerk dat moest concurreren met Facebook. Gebruikers konden Google+ ook gebruiken om in te loggen op andere sites, om bijvoorbeeld reacties achter te laten. Dat is vanaf 7 maart niet meer mogelijk, gebruikers kunnen vanaf dat moment inloggen met het Google-account dat verbonden was aan het sociale netwerk.

Wanneer gebruikers data, zoals foto's, die op Google+ staan willen bewaren, moet dit voor 2 april gebeuren. Google heeft hiervoor een handleiding online gezet. Google+ blijft wel bestaan voor zakelijke gebruikers van G Suite.

Drie jaar lang groot lek

Het datalek werd in maart 2018 ontdekt door Google en naar aanleiding hiervan besloot het bedrijf definitief de stekker uit Google+ te trekken. Daarnaast was het netwerk niet populair genoeg om te blijven voortbestaan.

Het lek werd veroorzaakt door een bug, waarmee derden drie jaar lang persoonlijke gegevens van gebruikers konden inzien. Volgens Google hebben ze geen misbruik van het lek kunnen ontdekken.