Xbox 360 duurder dan verwacht

AMSTERDAM - De nieuwe gameconsole van Microsoft, de Xbox 360, zal duurder uitvallen dan verwacht. Dat stelt het online vaktijdschrift GamesIndustry. De prijsstijging zou te wijten zijn aan uitspraken van Sony's topman Ken Kutaragi, die onlangs stelde dat de Playstation 3 waarschijnlijk later dan gepland zal uitkomen en "erg duur" zal zijn. De Xbox 360 zal naar verluidt op 25 november in Europa worden geïntroduceerd. Dat schrijft ZDnet op haar site.

Dat geeft Microsoft ademruimte in zowel tijd als in prijsstelling. De prijs van de nieuwe Xbox zou in Engeland rond de 299 pond komen te liggen, terwijl analisten een prijs van 249 pond hadden verwacht. Omgerekend in euro's zou een Xbox 360 dan straks op 430 euro uitkomen. Plugged meldde eerder al dat de Xbox 360 ongeveer 250 euro zou gaan kosten.

Of het werkelijk op dit prijsniveau uitkomt, hangt af van Microsoft, dat volgens GamesIndustry de knoop nog niet doorgehakt heeft over de prijsstelling.

Prijzen van individuele spelletjes zouden al wel bepaald zijn: 44,99 pond (ongeveer 65 euro). De officiële aankondiging van de lanceerdatum zou volgens het vaktijdschrift volgen op 17 augustus, tijdens een internationale spelletjesbeurs in Leipzig.

Tip de redactie