Een Amerikaanse rechter heeft een schikkingsvoorstel van 50 miljoen dollar (44 miljoen euro) van Yahoo afgekeurd. Tussen 2013 en 2016 kampte het bedrijf met een groot datalek.

Yahoo trof in oktober een gerechtelijke schikking om 50 miljoen dollar te betalen aan slachtoffers van het grote datalek dat in 2016 aan het licht kwam. Daarbij kwam informatie van drie miljard accounts op straat te liggen.

De rechter verwierp de schikking, omdat ze de afspraak niet als "fundamenteel eerlijk, adequaat en redelijk" kan beschouwen, schrijft persbureau Reuters. Yahoo zou te vaag zijn geweest in de vervolgstappen. Zo is niet bekendgemaakt met hoeveel slachtoffers een schikking werd getroffen.

Yahoo was sinds december 2014 op de hoogte van het datalek, waarbij onder meer e-mailadressen werden gestolen. Het bedrijf trad er in 2016 pas mee naar buiten. Omdat Yahoo het lek zo lang verborgen hield, kreeg het bedrijf in april vorig jaar al een boete van 35 miljoen dollar opgelegd.

Yahoo functioneert tegenwoordig onder de naam Altaba. In 2016 werd het bedrijf overgenomen door de Amerikaanse telecomprovider Verizon. Nadat het lek aan het licht kwam, betaalde Verizon uiteindelijk 350 miljoen minder voor de overname.