AMSTELVEEN - De gezamenlijke auteursrechtenorganisaties zijn tevreden over afspraken die ze hebben gemaakt met de organisatie van Campzone, het elf dagen durend computerevenement in Biddinghuizen. Dat heeft directeur T. Kuik van de stichting Brein dinsdag gezegd.
Campzone

Een dag eerder had Brein geëist dat de organisator van het computerkamp maatregelen zou nemen tegen deelnemers die software en films illegaal downloaden en uitwisselen. Brein strijdt namens producenten van onder meer films, software, computerspellen en muziek tegen piraterij.

Brein heeft met de organisator van Campzone onder meer afgesproken dat het illegaal downloaden van films en software niet meer wordt getolereerd. Mensen die zich er toch schuldig aan maken, kunnen worden uitgesloten van deelname.

Piraterij

Overigens heeft Brein de indruk dat het aantal gevallen van elektronische piraterij erg meevalt. Tijdens een controle werd slechts een persoon betrapt die een grote hoeveelheid illegaal materiaal op zijn laptop had staan. "Deze deelnemer heeft het materiaal op ons verzoek verwijderd", zegt Kuik. "Hij mag wel op Campzone blijven."

Campzone begon vrijdag en duurt nog tot en met 5 augustus. Een groep van ongeveer duizend computerspelletjesliefhebbers, kortweg gamers, bevolkt de tijdelijke festivalcamping op het terrein naast pretpark Six Flags. Hoofddoel van het kamp is het spelen van games. Maar de deelnemers hebben er geen geheim van gemaakt dat de supersnelle internetverbinding op het terrein ook massaal wordt gebruikt om illegale software en complete films te downloaden.

/NETBuma/Stemra eist maatregelen van Campzone