Facebook gaat twee nieuwe kantoren openen om te helpen bij het bestrijden van nepnieuws en desinformatie tijdens verkiezingscampagnes in verschillende landen.

De nieuwe kantoren worden geopend in Dublin en Singapore, vertelt het bedrijf maandag. Daarmee hoopt Facebook zijn beleidsteams beter te verspreiden.

Het sociale netwerk zegt dat er inmiddels 30.000 mensen werken aan de veiligheid en beveiliging van het platform. Dat zijn er drie keer meer dan in 2018.

Het bedrijf nam afgelopen maand maatregelen tegen mogelijke inmenging tijdens de verkiezingen, door het in Nigeria onmogelijk te maken om verkiezingseclame in te kopen vanuit andere landen.

Onder vuur wegens nepnieuws

Facebook kwam eerder onder vuur te liggen omdat nepnieuws en advertenties op het sociale netwerk impact zouden hebben op verkiezingen. Afgelopen jaar bleek dat databedrijf Cambridge Analytica gegevens van Facebook misbruikte om gerichte politieke reclame te tonen voor de Trump-campagne en tijdens het Brexit-referendum.

De techgigant probeert sindsdien om nepnieuws beter te bestrijden. Volgens het bedrijf gebeurt dat onder andere door nepaccounts te verwijderen, kwaadwillenden te schorsen en het bereik van nepnieuws in te perken.