Een hacker beweert tientallen Nest-camera's hebben gekaapt en de eigenaren van de apparaten te hebben gevraagd om zich op de YouTuber PewDiePie te abonneren.

De hacker, die opereert onder de naam SydeFX, zou inloggegevens van in totaal vierduizend Nest-camera's hebben bemachtigd, bericht Motherboard, dat videobewijs van twee overtuigingspogingen in handen heeft.

SydeFX zou online hebben gezocht naar databases met gelekte gebruikersnamen en wachtwoorden, waarna hij de combinaties uitprobeerde op Nest-accounts.

De poging om slachtoffers op PewDiePie te laten abonneren, past in eerdere aanvallen waarbij printers, televisies en dongels gekaapt werden om de YouTuber te promoten en zo het kanaal van het Indiase platenlabel T-Series voor te blijven. Het is onduidelijk wie exact achter de daarbij gebruikte pseudoniemen HackerGiraffe en j3ws3r zitten.

PewDiePie, het pseudoniem van Felix Kjellberg, is al jaren de YouTuber met de meeste volgers. Op dit moment heeft hij 82,2 miljoen abonnees. T-Series groeit de laatste maanden met met miljoenen nieuwe abonnees per maand en heeft momenteel 81,9 miljoen volgers.