De Britse miljonair Martin Lewis laat een rechtszaak tegen Facebook vallen. De budgetcoach en tv-presentator kondigde in april aan Facebook aan te klagen vanwege nalatigheid omtrent frauduleuze advertenties.

Facebook en Lewis hebben details over de schikking woensdag bekendgemaakt in een gezamenlijke verklaring op de website van Lewis' bedrijf Money Saving Expert.

In april kondigde de Brit aan Facebook aan te klagen vanwege nalatigheid omtrent het bestrijden van frauduleuze advertenties. Lewis' naam en gezicht zijn door oplichters regelmatig gebruikt om op Facebook te adverteren met frauduleuze reclames.

Als onderdeel van de schikking vergoedt Facebook Lewis' tot nu toe gemaakte juridische kosten. Ook doneert het bedrijf 2,5 miljoen pond (bijna 2,9 miljoen euro) aan een Brits initiatief om nepadvertenties te bestrijden. Het initiatief krijgt ook een tegoed van 500.000 pond voor Facebook-advertenties.

In Groot-Brittannië komt Facebook ook met een nieuwe optie waarmee Facebook-gebruikers frauduleuze advertenties kunnen rapporteren. Daarnaast zet het sociale medium een team op om nepadvertenties te onderzoeken en te bestrijden.