Telecomprovider KPN gaat in gesprek met de actievoerders achter de petitie XS4ALL Moet Blijven, vertelt initiatiefnemer Kirsten Verdel aan het AD.

Details over het voornemen zijn nog niet bekendgemaakt, aldus het AD. Er is ook nog geen datum voor de ontmoeting gepland.

Verdel vertelde afgelopen week aan NU.nl dat er een actiecomité was opgezet. Hiermee hoopte ze het gesprek met de provider aan te gaan.

Eerder deze maand werd bekend dat KPN het merk XS4ALL wil opheffen. Ook de merken Telfort en Yes Telecom zullen op termijn verdwijnen. 

Ingewijden vertellen aan Het Parool dat rekening wordt gehouden met het vertrek van 5 procent van alle XS4ALL-klanten als de provider verdwijnt. Na alle ophef rond het dochterbedrijf zou dat percentage zijn opgelopen naar 25 procent.

Het verdwijnen van XS4ALL

Volgens KPN verandert er niks voor klanten, maar XS4ALL-abonnees deelden online al snel zorgen. Zelfs oud-directeur Doke Pelleboer riep zijn voormalige werkgever op om XS4ALL niet op te heffen.

XS4ALL is al langere tijd in handen van KPN, maar kon nog deels zelfstandig opereren. Klanten vrezen dat daar een einde aan komt als de merknaam verdwijnt.

De petitie waarin KPN wordt opgeroepen om XS4ALL te behouden, is inmiddels bijna 40.000 keer getekend.