Videodienst Vimeo moet het Italiaanse mediabedrijf Mediaset 8,5 miljoen euro betalen, omdat auteursrechtelijk beschermde beelden niet offline werden gehaald.

Dat heeft een rechtbank in Rome deze maand besloten, schrijft TorrentFreak. Naast 8,5 miljoen euro moet Vimeo ook gemaakte rechtbankkosten betalen.

De rechtbank vergeleek Vimeo met een video on-demanddienst voor beeldmateriaal van Mediaset. Vimeo stond toe dat auteursrechtelijk beschermd materiaal op het videoplatform werd gedeeld en verwijderde de beelden ook niet.

Vimeo moet het materiaal alsnog verwijderen. Het bedrijf moet ook meer actie ondernemen om te zorgen dat illegale content voortaan niet meer op het platform terecht komt. Lukt dat niet, dan moet Vimeo per geval een boete van 1.000 euro betalen. Als de beelden daarna online blijven, moet Vimeo per dag nog eens 500 euro betalen.

In 2012 vond Mediaset al content op Vimeo, die door gebruikers waren geüpload. Door de jaren heen verschenen er zonder toestemming tweeduizend beelden op de dienst.