De Noordwest Ziekenhuisgroep heeft zijn grootschalige ICT-storing dinsdagmiddag opgelost. Door de storing konden patiënten niet terecht bij de ziekenhuizen en poliklinieken van de ziekenhuisgroep. Ook konden patiënten door de storing niet worden ingelicht.

De storing van de ziekenhuisgroep was omstreeks 14.00 uur verholpen, eerder gingen de poliklinieken weer open. Patiënten die dinsdagmiddag of woensdag een afspraak hebben, kunnen weer terecht bij alle locaties, meldt de Noordwest Ziekenhuisgroep.

Ook de spoedeisende hulp van de ziekenhuizen is weer open. De storing begon volgens een woordvoerder om 6.30 's ochtends. De exacte oorzaak is niet bekend.

Door de storing konden de ziekenhuizen en andere locaties patiënten niet bellen om de afspraken persoonlijk af te zeggen, omdat ook contactgegevens door de storing niet toegankelijk waren. Patiënten die hun afspraak door de storing hebben gemist, worden zo snel mogelijk gebeld voor een nieuwe afspraak.

Noordwest Ziekenhuisgroep heeft ziekenhuizen in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen en Schagen. Daarnaast zijn er ondersteunende locaties in Oosterend en Alkmaar.. "De veiligheid van patiënten staat bij ons altijd voorop en is ook vandaag niet in het geding geweest", stelt de groep.