De makers van de slimme videodeurbel Ring hadden vrijwel onbeperkt toegang tot de videostreams van klanten. Werknemers van het bedrijf konden met alleen het e-mailadres beelden van gebruikers opzoeken en bekijken.

Dat schrijft The Intercept op basis van bronnen binnen het bedrijf.

Binnen Ring zouden werknemers toegang hebben tot de videostreams van de deurbellen. Een aantal werknemers uit Oekraïne zou zelfs toegang hebben tot een database met iedere video die ooit met een Ring-camera gemaakt is.

De videobeelden werden niet versleuteld, omdat daarmee de waarde van het bedrijf te laag zou worden; encryptie zou te duur zijn om te implementeren en het bedrijf zou minder geld aan diensten kunnen verdienen als het geen toegang tot videostreams meer had.

Er is volgens The Intercept geen bewijs dat medewerkers ook daadwerkelijk misbruik hebben gemaakt van hun bevoegdheden. Volgens Amazon, dat het bedrijf vorig jaar voor een miljard dollar (omgerekend zo'n 867 miljoen euro) overnam, zijn er regels opgesteld die werknemers ervan moeten weerhouden om video's van gebruikers te bekijken.

Ring reageert op het nieuws en zegt dat medewerkers nooit toegang krijgen tot livestreams. "Ring-medewerkers hebben alleen toegang tot opnames van gebruikers die daar expliciete toestemming voor hebben gegeven, en van publiek gedeelde Ring-beelden uit de Neighbors-app."