De Duitse politieke partij Alternative für Deutschland (AfD) ontkent te maken te hebben met een recente hackaanval, waarbij gegevens van veel Duitse politici openbaar zijn gemaakt.

Dat vertelt een woordvoerder van AfD aan Euronews. "Maak je een grap?", zegt hij na vragen over betrokkenheid bij de hack.

Na de cyberaanval kwamen de gegevens van veel prominente politici online te staan. Het gaat daarbij onder andere om woonadressen, telefoonnummers, e-mailadressen en bankrekeningnummers.

Alleen de gegevens van de rechts-populistische partij AfD zijn niet online gezet. Dat is volgens de partij niet omdat zij zelf achter de aanval zouden zitten.

'De hackers willen vooral paniek zaaien'

Beveiligingsonderzoekers van antivirusbedrijf Kaspersky vermoeden dat er geen politieke beweegredenen achter de aanval schuilen.

"Als inderdaad blijkt dat het vooral om persoonlijke informatie gaat, lijkt het er vooralsnog op dat de hackers niet uit zijn op politiek of financieel gewin", aldus onderzoeker David Emm. "Bij dergelijke cybercriminele acties is het waarschijnlijker dat de aanval bedoeld was om paniek te zaaien."