Facebook werkte aan een nieuwe functie waarmee gebruikers konden praten met mensen die op politiek vlak een tegengestelde mening hebben. De ontwikkeling hiervan is inmiddels stopgezet.

Het project zou zijn gestaakt nadat beleidsbaas Joel Kaplan zijn zorgen had gedeeld, meldt The Wall Street Journal maandag op basis van niet nader genoemde bronnen.

Binnen de Common Ground-functie moesten gebruikers met elkaar in gesprek gaan over politieke onderwerpen. Daarbij zou het sociale netwerk proberen om het aantal persoonlijke aanvallen en andere beledigende opmerkingen te minimaliseren.

Kaplan was bang dat Facebook door het introduceren van de functie beschuldigd zou worden van vooroordelen jegens conservatieve gebruikers. Daarnaast vond hij volgens de bronnen de naam Common Ground neerbuigend.

Een woordvoerder vertelt aan The Wall Street Journal dat Facebook nog steeds onderzoek doet naar polarisatie op het sociale netwerk.

Kaplan werkte eerder in het Witte Huis toen George W. Bush president was. Inmiddels is hij binnen Facebook vicepresident van de afdeling die zich met publiek beleid bezighoudt.