AMSTERDAM - Talpa heeft een eigen fotofuck georganiseerd, waarmee men 10.000 euro kan verdienen. "Doe iets verrassends met het Talpa logo", staat op de website van de nieuwe televisiezender te lezen.

Het is de bedoeling dat men het logo en de regel 'Talpa. Niet te missen' download, om er vervolgens in de vorm van een foto of video iets leuks van te maken. Alle inzendingen die door de eerste selectieronde komen worden op de site van Talpa geplaatst en zijn op televisie te zien. Vanaf 1 augustus kan men stemmen op de inzendingen.

Retecool

De door Talpa georganiseerde fotofuck is enigszins opmerkelijk. Twee weken geleden nog sommeerde de juridische afdeling van Talpa het weblog Retecool alle foto's met het beeldmerk Talpa te verwijderen van de website. De afbeeldingen waren ingezonden door de lezers van het weblog. Retecool houdt iedere week een wedstrijd op vrijdag, de zogenoemde 'Foto Fuck Vrijdag', waarbij lezers worden opgeroepen om over een bepaald onderwerp een afbeelding inelkaar te knutselen.

Talpa beschuldigde Retecool ervan de merknaam, logo's en auteursrechtelijk beschermde werken op schadelijke wijze te gebruiken. "Met name de uitingen waarin wordt verwezen naar terrorisme, pornografie, incest, homoseksualiteit en de holocaust kunnen wij niet erg waarderen en zijn schadelijk voor Talpa," zo was te lezen in de brief van Talpa aan Retecool.