DEN HAAG - Hagenaar R. Eichhorn heeft de internetnaam prinsclaus.nl vast laten leggen bij de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Uit de website van de SIDN blijkt dat de naam vrijdag officieel is geregistreerd.
prinsclaus.nl

Eichhorn zegt een website over de zieke prins te hebben gemaakt om informatie te kunnen geven over zijn gezondheidstoestand. "Toen ik daar zelf deze week naar op zoek ging, bleek dat ik voor internetnieuws over Claus bijzonder veel moeite moest doen. Sites van kranten spraken elkaar tegen en bij de Rijksvoorlichtingsdienst vond ik alleen de kabinetsformatie."

Eichhorn zegt bijzonder geïnteresseerd te zijn in juist Claus, omdat de prins zijn favoriete lid van het Koninklijk Huis is. "Hij is de enige die mij aanspreekt. Hij is lekker zichzelf gebleven. Kijk maar die stropdas-act van hem."

'Niet gepast'

Aanvankelijke plannen om de website te gebruiken voor goede wensen voor de prins en en eventueel een condoleanceregister heeft hij even in de ijskast gezet. Ook wil Eichhorn de domeinnaam niet exploiteren. "Dat zou niet bepaald gepast zijn."

Hij zegt maandag contact op te nemen met de Rijksvoorlichtingsdienst over de site. "Mochten ze willen dat ik stop met prinsclaus.nl, dan valt daar best over te praten." Overigens was de website zaterdag nog niet op internet te vinden.