AMSTERDAM - Microsoft heeft de patch van vorige maand voor zijn mediaplayer opnieuw uitgebracht. Er zat een foutje in, zo meldt WebWereld.

Microsoft riep vorige maand op de reparatiesoftware onmiddellijk te installeren. Het gaat om Windows Media Player 6.4 en 7.1 en de Media Player voor Windows XP. De patch zou cumulatief zijn. Oude lekken zouden ook meteen gedicht worden. Dit was niet het geval.

Microsoft meldt dat de nieuwe patch wel de oude lekken dicht.

Opschudding

Naar aanleiding van de patch van vorige maand ontstond veel opschudding. De patch zou gepaard gaan met een aanpassing van gebruikersvoorwaarden waardoor Microsoft ongevraagd software kon installeren op de computer van de gebruiker.

Microsoft heeft toen de pers een reactie verzonden. "Het is nooit de bedoeling om ongevraagd software op de pc van de Media Player-gebruiker te installeren."

In de laatste paar regels van de 'End User License Agreement' (EULA) staat dat Microsoft zich in de toekomst het recht voorbehoudt om ongevraagd 'veiligheidsgerelateerde updates' naar de computer van de gebruiker te uploaden.

De te downloaden updates kunnen volgens Microsoft voorkomen dat beveiligde muziekbestanden worden afgespeeld of gekopiëerd op een computer.

Download nieuwe patches:


Microsoft Windows Media Player 6.4
Microsoft Windows Media Player 7.1
Microsoft Windows Media Player for Windows XP