De pinstoring waar consumenten dinsdagochtend door het hele land last van hadden, is sinds ongeveer 8.30 uur voorbij. De storing begon rond 6.00 uur.

Vooral mensen die bij tankstations wilden afrekenen hadden last van de storing, zegt een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland. 

De storing was het gevolg van een probleem bij een van de transactieverwerkers. Maar rond 8.30 uur konden technici dat probleem verhelpen.

''Behalve de betaalautomaten bij tankstations, functioneerden ook de terminals bij ongeveer duizend winkeliers niet. Maar omdat het zo vroeg in de ochtend plaatsvond, zullen weinigen hier last van hebben gehad. Winkels waren nog niet open", aldus de woordvoerder.

Op sociale media en allestoringen.nl klaagden honderden gebruikers dinsdagochtend over de storing. Omroep Zeeland zegt dat de storing in Zeeland tot problemen leidde, met name bij onbemande tankstations. Nieuwssite 1Limburg meldde ook telefoontjes te hebben gekregen van mensen die niet konden pinnen bij tankstations.