DEN HAAG - Is het een bewijs van Nieuwe Politiek? Transparantie en een nieuwe wind op het Binnenhof? Ontwapenend eerlijk is het in elk geval wel als de nieuwe minister van Justitie toegeeft dat hij geen internet heeft. Bijna verontschuldigend voegt hij er aan toe dat hij al wel sinds acht weken in het bezit is van een mobieltje.

CDA'er Donner doet dat in een interviewtje op de nieuwe website
www.regering.nl

Voorbeelden die twee keer worden genoemd zijn Churchill, Wiegel en CDA-coryfee Steenkamp. Opmerkelijk is dat de nieuwe staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Hessing de PvdA'ers Den Uyl en Kok als voorbeeld noemt. Dat terwijl Hessing jarenlang lid was van het CDA en nu namens de LPF in het kabinet zit.

Gebrek

Onthullend is verder het gebrek aan originele kijk op het internet. Sommigen noemen als favoriete site hun eigen site (vice-premier Remkes, staatssecretaris Wijn, Hessing) of die van hun ministerie. Anderen komen niet verder dan
kranten.com
startpagina.nl
www.howstuffworks.com

Maar of de ploeg-Balkenende echt Nieuwe Politiek gaat brengen en een einde maakt aan politieke correctheid valt na lezing van de vraaggesprekjes te betwijfelen. Op de vraag 'Wilde u altijd al minister worden' antwoorden alle 27 ministers en staatssecretarissen braaf en bescheiden: nee, nooit aan gedacht.