Facebook zou te weinig doen tegen discriminatie binnen het bedrijf. Dat stelt voormalig Strategic Partner Manager Mark Luckie in een blogbericht dat hij vlak voor zijn vertrek met al zijn collega's deelde.

"Er is bijna niemand zo actief op Facebook als zwarte mensen", schrijft Luckie, die zelf een donkere huidskleur heeft. "Maar juist deze groep heeft slechte ervaringen op het netwerk."

Volgens de voormalige manager verwijderen Facebook-beheerders kwetsende berichten van gebruikers met een donkere huidskleur, terwijl vergelijkbare inhoud van gebruikers met een lichte huidskleur ondanks klachten blijft staan.

'Zwart personeel wordt anders behandeld'

Luckie schrijft daarnaast dat personeel met een donkere huidskleur anders wordt behandeld dan hun collega's met een lichte huidskleur. "Managers vroegen bijvoorbeeld aan een paar werknemers of ze zich niet willen mengen in groepen voor zwarte mensen en geen 'zwarte dingen' wilden doen, ook al deden ze dat buiten werktijd."

De vertrokken manager merkt daarnaast op dat zijn collega's naar hun portemonnees grijpen als hij voorbijloopt, omdat ze zouden vrezen dat hij ze gaat beroven.

Facebook stelt in gesprek met persbureau Reuters dat er wordt gewerkt aan een diverser bedrijfsbeleid. "We willen al ons personeel steunen als dit soort kwesties worden gemeld. We blijven ons best doen om een divers bedrijf te worden."