LIVERPOOL - Ambtenaren van de Britse stad Liverpool mogen op woensdag geen e-mail meer versturen. Het stadsbestuur hoopt dat hierdoor de hoeveelheid ongevraagde elektronische post binnen de gemeente afneemt. Dat meldt het internetmagazine Wired.
Wired

De maatregel geldt alleen voor interne e-mail. De 6.000 ambtenaren mogen nog wel naar buiten mailen. Volgens de Britse gemeente versturen haar werknemers dagelijks ongeveer 100.000 e-mailtjes voor hun werk tegenover 6.000 externe en privé-berichten.

"Ken je die maandagochtenden waarop je eerst tweehonderd berichten moet doornemen voordat je aan je werk kunt beginnen? Dat is voor mij aan de orde van de dag. Ik kom regelmatig niet aan mijn werk toe. E-mail is een nuttig hulpmiddel, maar kan net zo goed een belemmering zijn", aldus een gemeentewoordvoerder tegen Wired.

De stad wil met de maatregel ook voorkomen dat mailservers overbelast raken. De maatregel lijkt bizar, maar onderzoekers zijn van mening dat 'spam' binnen bedrijven een serieus probleem is. Volgens onderzoeksbureau Gartner wordt bij bedrijven slechts een op de drie interne e-mailtjes beantwoord.

Wired moest overigens voor het interview telefonisch contact opnemen met de woordvoerder, omdat dit niet lukte via de website van Liverpool.