AMSTERDAM - De kosten van mobiel bellen in het buitenland moeten omlaag. Dat vindt een Kamermeerderheid van oppositiepartij PvdA en coalitiepartij CDA. Minister van Economische Zaken Laurens Jan Brinkhorst moet samen met zijn collega-ministers in de Europese Unie ervoor gaan zorgen dat de tarieven in Europa hetzelfde worden als de kosten die je nu betaald voor mobiel bellen in Nederland. Dat zegt PvdA-Kamerlid Martijn van Dam in De Telegraaf maandag.

Volgens Van Dam lopen de buitenlandse tarieven de spuigaten uit. "Vodafone vraagt bijvoorbeeld een euro voor elk buitenlands gesprek en daar bovenop komt nog eens het Nederlandse tarief. Als je dus even over de grens in België belt, ben je al een kapitaal kwijt en dat is niet uit te leggen", aldus Van Dam.

De PvdA vreest dat veel Nederlanders straks na de vakantie zullen schrikken van de kosten van het bellen. "Dan komt pas de rekening binnen van het bellen op de camping." Het CDA steunt de oproep om iets aan de beltarieven te doen. "Er worden nu woekerwinsten gemaakt en dat geven de telecombedrijven ook gewoon toe. Dat moeten we echt afstraffen", aldus Kamerlid Joop Atsma van het CDA in de krant.