AMSTERDAM - Internetadviseur Stephan Fellinger heeft weblog-uitgeverij Blogo.nl gelanceerd. Blogo is een netwerk van weblogs waar mensen hun passie voor een onderwerp met elkaar kunnen delen. Momenteel bestaat het netwerk uit tien weblogs: shoppen, moeders, reizen, backpackers, muziek, beleggen, lol, honden, gadgets en hobby.

"Weblogs worden steeds populairder vanwege de persoonlijke toon en de mogelijkheid om als lezer te reageren. Je voelt je als lezer daarom enorm betrokken," aldus Fellinger. "In Nederland zijn we met Blogo.nl de eerste weblog-uitgeverij, maar in de VS zijn al een aantal vergelijkbare initiatieven, Weblogs, Inc en Gawker Media zijn daar een groot succes.

"De weblogs worden dagelijks gemaakt door echte liefhebbers die een enorme passie hebben voor hun onderwerp en die goed kunnen schrijven hierover. Wij zien een Blogo als het kloppende hart van een passiegroep. Iedereen heeft wel een passie en wij willen graag dat mensen die delen via een van onze Blogo's".

De komende maanden zal het netwerk flink worden uitgebreid met tientallen nieuwe thema's. "We denken aan Blogo's over koken, wijn en motorrijden, maar ook thema's als onderwijs en gezondheid staan op ons lijstje. Uiteindelijk moet er altijd een Blogo zijn, over een onderwerp waar jij als bezoeker een passie voor hebt".