AMSTERDAM - De Nederlandse Spoorwegen komen met een SMS-dienst, zo meldt Planet Multimedia. De beproefde diensten in SMS-vorm bevallen de klandizie namelijk erg goed, zo maakt de NS op uit een onderzoek na een proef.

Begin dit jaar startte de NS een onderzoek onder een groep proefpersonen hoe een eventuele SMS-dienst er uit zou moeten zien. Abonnees van Vodafone en KPN konden hieraan meedoen, Ben-bellers in eerste instantie niet.Hiertoe ontwikkelde de spoorwegen een proefsite waarop reiziger hun reisdoelen en -tijden aan kunnen geven. Bij (in de tijd) afwijkende treinbewegingen ontvingen de proefpersonen hierover een SMS.

Goede aanvulling

De informatievoorziening rondom ernstige verstoringen is met de komst van SMS-NS verbeterd. SMS-NS is een goede aanvulling op reeds bestaande informatiemiddelen over verstoringen in de treindienst.

Aan het einde van de proef zijn de reizigers gevraagd naar hun bevindingen. De Spoorwegen rapporteren de algemene bevindingen netjes terug aan de proefpersonen: "Uit het tijdens de proef gehouden onderzoek blijkt dat u overwegend positief bent over de dienstverlening, al is er een aantal duidelijke verbeterpunten."