Techgigant Apple koopt een deel van de Europese chipmaker Dialog Semiconductor voor 300 miljoen dollar. Apple haalt door de overname driehonderd ingenieurs in huis. 

Het is het grootste aantal werknemers dat Apple ooit aan een overname heeft overgehouden, bevestigt het bedrijf in gesprek met TechCrunch

Dialog raakt daarmee 16 procent van zijn personeel kwijt aan het bedrijf. De werknemers zitten in onder meer Italië, Engeland en Duitsland.

Bij de overname bemachtigt Apple licenties op bepaalde technologieën, waaronder systemen waarmee stroomverbruik van chips wordt gereguleerd.  Apple zet de kennis van het nieuwe personeel vermoedelijk in om chips energiezuiniger te maken.

Dialog werkte al langer nauw samen met Apple. Het overgenomen personeel zou ook al hebben bijgedragen aan de chips van de techgigant. Door ze nu in huis te halen, kan Apple zelfstandiger opereren.

De overname moet nog door toezichthouders worden goedgekeurd. Dat zal, mits er geen bezwaren zijn, in de eerste helft van 2019 gebeuren.