BIDDINGHUIZEN - Ongeveer duizend computerfanaten komen volgende week in het Flevolandse Biddinghuizen bijeen om elkaar elf dagen lang het leven zuur te maken met computerspelletjes. De deelnemers zullen net als vorig jaar in tenten overnachten op het evenemententerrein van het attractiepark Six Flags Holland.

Het evenement
Campzone

De organisatie verwacht dit jaar zeker duizend deelnemers. Er hebben zich ook enkele Zuid-Afrikanen, Chinezen, Belgen en Amerikanen aangemeld. Organisator P. van der Wiel denkt binnen enkele jaren uit te kunnen groeien tot een evenement met ongeveer bezoekers.

De computerspelfanaten komen over het algemeen met een eigen tent en hun thuiscomputer of laptop. Toch bestaat dit jaar ook de optie om een exemplaar te huren. "Sommige mensen durven hun computer niet mee te nemen naar een kamp, omdat ze bang zijn dat hij daar gestolen wordt. Als iemand een computer wil reserveren, moet hij dat wel vooraf laten weten", zegt de organisator. De gamers kunnen tijdens het kamp een groep van vijf personen vormen, waarmee ze het tegen anderen opnemen. Maar ze mogen ook individueel aan de computerspellen meedoen.

Sportief

Campzone, van 26 juli tot en met 5 augustus, heeft deze keer meer sportieve activiteiten op het programma, zoals voetbaltoernooitjes of paintball. Van der Wiel vermoedt dat de deelnemers desondanks 90 procent van hun tijd achter hun beeldschermen zullen doorbrengen.

De organisator verwacht een aantal wereldrecords te breken. Van een sponsor uit Taiwan krijgt het computerkamp speciale computerapparatuur, waarmee honderden deelnemers tegelijkertijd hetzelfde spel kunnen spelen op een gezamenlijk netwerk. Dat zou nog nooit eerder zijn geprobeerd. Tijdens Campzone kunnen de spelfanaten zich bovendien plaatsen voor de eindstrijd van de World Cyber Games in Korea en twee Beneluxfinales.