Facebook heeft de periode waarin gebruikers het verwijderen van hun account kunnen herzien verlengd tot dertig dagen. Voorheen moesten gebruikers binnen veertien dagen aangeven dat ze hun account toch wilden behouden.

"De verlenging geeft mensen meer tijd om een volledig afgewogen keuze te maken", bevestigt een woordvoerder van Facebook in gesprek met The Verge.

"We hebben gemerkt dat mensen na de periode van veertien dagen probeerden in te loggen in hun account", verklaart de woordvoerder de beslissing.

De aanpassing betekent dat Facebook pas na dertig dagen begint met het daadwerkelijk verwijderen van de gegevens. Dat proces kan maximaal negentig dagen in beslag nemen.

Gebruikers kunnen er − naast permanente verwijdering − ook voor kiezen om hun account te deactiveren. Andere gebruikers zien het profiel dan niet langer op het sociale medium, maar de eigenaar van het account kan op elk moment opnieuw inloggen om zijn account opnieuw te activeren.