Kim Kardashian is in Nederland de gevaarlijkste beroemdheid om te googelen. Wie informatie over haar opzoekt, loopt het grootste gevaar uit te komen op een site die met schadelijke software is besmet, stelt beveiliger McAfee dinsdag.

Het Nederlandse model Doutzen Kroes staat op plek twee, gevolgd door actrice Naomi Watts, aldus de informatie van McAfee.

Op de Nederlandse ranglijst met riskante zoektermen staan vooral buitenlandse sterren. Andere namen in de top tien zijn bijvoorbeeld actrice Emilia Clarke (Game of Thrones), comedians Jimmy Kimmel en Jimmy Fallon en zangeres Adele.

Rapper Lil' Kleine is op de 22e plek de tweede Nederlander, gevolgd door Linda de Mol (plaats 38), Max Verstappen (plaats 45), Gerard Joling (plaats 47) en Humberto Tan (plaats 50).

Wereldwijd is Ruby Rose het gevaarlijkst

Wereldwijd is actrice Ruby Rose de gevaarlijkste zoekopdracht. De Australische is vooral bekend van de serie Orange is the New Black. Later dit jaar speelt ze een lesbische Batwoman. Kim Kardashian staat wereldwijd op de negentiende plek.

Beveiliger McAfee maakt elk jaar een ranglijst van gevaarlijke namen van beroemdheden. Vorig jaar was zangeres Avril Lavigne de gevaarlijkste zoekopdracht, maar muzikanten zijn weggezakt. Amy Schumer stond in 2016 op de eerste plaats. De Leidse dj Armin van Buuren was in 2015 wereldwijd de gevaarlijkste beroemdheid.

"Juist in deze hyperverbonden wereld zouden consumenten goed moeten nadenken voor ze op een link klikken, zodat ze zeker weten dat ze veilige content bekijken en zichzelf beschermen tegen cyberdreigingen die hun persoonsgegevens en identiteit bedreigen", zegt Gary Davis, chief consumer security evangelist bij McAfee.