GRONINGEN - De uitgevers PCM en Wegener hebben voor de rechtbank in Groningen ongelijk gekregen in hun zaak tegen een internetbedrijf dat personeelsadvertenties uit hun kranten op internet zet.

PCM (onder meer Algemeen Dagblad, de Volkskrant, Trouw en NRC Handelsblad) en Wegener (onder andere diverse regionale dagbladen) willen bereiken dat de website
NationaleVacaturebank.nl

NationaleVacaturebank.nl is onderdeel van Hunter Select, een wervings- en selectiebureau in Groningen. De website die sinds 1998 werkzoekenden en bedrijven gratis aan elkaar probeert te koppelen, koopt wekelijks ongeveer 950 samenvattingen van personeelsadvertenties uit de kranten.

PCM en Wegener vinden dat NationaleVacaturebank.nl zich schuldig maakt aan diefstal van de advertenties. Hun advocaat J. van Manen stelt dat die zo "op onrechtmatige wijze is uitgegroeid tot de grootste vacaturesite van Nederland".

Directeur J. Cruiming van NationaleVacaturebank.nl beweert echter dat zijn website niet de enige vacaturebank is die vacaturesamenvattingen koopt. Volgens hem doen Jobtrack.nl (Wegener) en Clickwork.nl (PCM) "precies hetzelfde".

/NETPCM en Wegener pakken vacaturesite aan