AMSTERDAM - Online uitgeverij ilse media start dinsdag een nieuwe muziekzoekmachine. De zoekmachine is te vinden op het overgenomen domein MP3.nl . MP3.nl is een zoekdienst voor digitale muziek met de mogelijkheden deze muziek te beluisteren.

"De dienst onderscheidt zich van bestaande diensten in de combinatie van een zo volledig mogelijk aanbod, achtergrondinformatie, verschillende mogelijkheden om de muziek te verkrijgen en zgn 'recommendations' in de vorm van suggesties voor nieuwe artiesten. In de toekomst moet het tevens mogelijk zijn voor artiesten om hun muziek via de dienst te promoten," aldus Nils Rooijmans.

Gebruikers kunnen op verschillende manieren zoeken naar muziek. Momenteel kan er worden gezocht binnen online muziekwinkels (iTunes), peer-to-peernetwerken (FastTrack) en online cd-verkopers zoals Amazon.com. Naast de zoekresultaten krijgt de gebruiker ook achtergrondinformatie over de artiest. Tevens wordt er in een 'related artists DB' gezocht naar suggesties voor andere artiesten met vergelijkbaar oevre.