AMSTERDAM - Was het een vooruitziende blik of gewoon toeval toen Ayalon Blog in 2000 zijn familienaam op internet registreerde? Onder de naam www.blog.nl begon hij een website voor familiekiekjes, verjaardagen en bedrijfsinformatie, niet wetende dat zijn naam vijf jaar later synoniem is voor een succesvolle internettoepassing. "Die site zijn we begonnen zoals zo veel families die hun naam registeren", zei Ben Blog dinsdag.

Een weblog, of ook wel blog, is een website die regelmatig - soms meerdere keren per dag - vernieuwd wordt en waarop de geboden informatie in chronologische volgorde wordt weergegeven. De weblogger biedt zo een persoonlijk logboek van informatie die hij wil delen met zijn publiek, de mensen die op internet een bezoek bregen aan het weblog. Deze toepassing van internet is de laatste jaren razend populair geworden. In Nederland zijn de weblogs van Adam Curry en Wim de Bie bekende voorbeelden.

Meeliftend op het succes van het webloggen begint de familie Blog nu een eigen blogsite. "Dit is zeker geen toeval", aldus Blog. "De verwachting van het bloggen is erg groot. Steeds meer weblogs professionaliseren."