Twitter zegt zijn gebruikers voortaan om hun mening te vragen als het platform nieuw beleid wil invoeren.

Het sociale netwerk biedt een feedbackformulier voor gebruikers aan, zo staat op de website van Twitter. Daarin kunnen mensen laten weten wat ze van nieuwe regels vinden, voordat ze worden doorgevoerd.

Twitter heeft zijn eerste formulier geopend. Het netwerk wil zijn beleid rond haatberichten bijwerken. Twitter heeft de afgelopen drie maanden aan regels gewerkt om berichten aan te pakken "die iemand minder menselijk kunnen doen voelen".

Dit noemt Twitter "dehumaniserende taal". Het bedrijf schrijft dat dit soort posts een nasleep kunnen hebben in het dagelijks leven, zoals "het normaliseren van serieus geweld".

Hoe groot de inbreng van gebruikers zal zijn, is niet duidelijk. Gebruikers kunnen tot 9 oktober hun mening over het beleid kwijt. Ze krijgen 280 tekens om te laten weten hoe de regelgeving rondom dehumaniserende taal verbeterd kan worden. 

Twitter voert vaker veranderingen in de regelgeving door. De afgelopen tijd verwijderde het bedrijf bijvoorbeeld nepaccounts en apps die in strijd waren met de regels.

Directeur Jack Dorsey heeft vaker gezegd haatberichten en pesterijen aan te pakken.