AMSTERDAM - Helse hormonen, puistenpech en okselhaar. Met de website Pubers voor Pubers heeft het team van de Rooms-katholieke basisschool Nicolaas uit IJsselstein de wedstrijd ThinkQuest Junior 2005 gewonnen.

Tijdens de finale op 22 juni in het Efteling Theater namen de winnaars de hoofdprijs, een uitstapje naar het buitenland, in ontvangst uit handen van Martine Kruider van Schooltv-weekjournaal.

Het winnende team heeft volgens de jury "een grappige, creatieve en interactieve website gemaakt over pubers". 'Anja Acne' en 'Pietje Puist' geven een rondleiding in de wereld van levensechte pubers. Zeven kinderen hebben de website gemaakt onder begeleiding van Otto en Reina van Bruggen.

"We hebben enorm veel lol gehad met het maken van de website. Het maken van de video's en het liedje was het allerleukst. Niet alles ging direct goed: Floor was onze 'blooperkoningin'. Volgend jaar doen we zeker weer mee, maar dan met ThinkQuest Scholier," aldus het winnende team.

Met ThinkQuest probeert onderwijsportal Kennisnet het gebruik van internet op scholen te bevorderen. Ieder schooljaar kunnen leerlingen van alle leeftijden meedoen aan een van de 'webwedstrijden'.