Twitter heeft donderdag besloten het account van de omstreden complotdenker Alex Jones en zijn website InfoWars permanent te verbannen. Volgens het sociale medium heeft Jones opnieuw de gedragsregels overtreden.

Zowel Jones' eigen account @realAlexJones als het account @infowars, van zijn gelijknamige website, is niet langer welkom op Twitter en diens videodienst Periscope.

De accounts zijn verbannen op basis van gerapporteerde tweets en video's, die volgens Twitter in strijd zijn met zijn voorwaarden. Ook eerdere misdragingen van Jones hebben meegewogen in het oordeel, maakt het sociale medium bekend.

Jones heeft met zijn platform InfoWars een carrière opgebouwd die bestaat uit het verspreiden van desinformatie. Hij beweerde onder meer dat de Amerikaanse overheid achter 9/11 zit en dat de dodelijke schietpartij bij de Sandy Hook-basisschool in 2012 door de antiwapenlobby is georganiseerd.

Twitter was eerder terughoudend met het permanent verbannen van Jones, terwijl andere online platformen juist besloten dat de complotdenker helemaal niet meer welkom was. In augustus kreeg Jones wel een tijdelijk verbod om te tweeten opgelegd, omdat hij opriep tot geweld.