AMSTERDAM - Iedereen heeft wel een paar wachtwoorden en codes die je moet onthouden. Met de komst van internet zijn er dat alleen maar meer geworden. Er zijn inmiddels heel veel internetsites waarbij je moet inloggen voor bepaalde diensten. En dat komt het menselijk geluk niet ten goede. De druk om wachtwoorden te moeten onthouden veroorzaakt namelijk stress.

Brits onderzoek onder 1000 volwassenen toonde aan dat mensen grote moeite hebben om alle verschillende nummers en letters te onthouden die toegang geven tot technologische hulpmiddelen en bankrekeningen.Dit schrijft Ananova naar aanleiding van een onderzoek door de Britse bank
Abbey National

Eén op de zes mensen zegt het onthouden van een wachtwoord vervelend te vinden. De onderzoekers raden het consumenten overigens af om voor meerdere diensten dezelfde wachtwoorden te kiezen, of om de wachtwoorden op te schrijven. Hierdoor worden de risico's te groot.

Volgens Becky Wood, hoofd van Abbey Nationals afdeling e-commerce, is het geen wonder dat veel mensen problemen hebben met het onthouden van zoveel passwords en pincodes. "Internet is wel handig, maar het zorgt wel voor nog meer wachtwoorden."