Videosite YouTube brengt op woensdag zijn Premium-abonnement en bijbehorende muziekdienst naar Nederland.

Klanten kunnen voor 10 euro per maand een abonnement afsluiten op de muziekdienst YouTube Music. Voor dat bedrag kunnen ze onbeperkt naar muziek luisteren.

Voor een abonnementsbedrag van 12 euro per maand toegang tot zowel YouTube Music als YouTube Premium. Met de premium-optie kunnen er video's zonder advertenties worden bekeken op de videosite.

Premium-abonnees kunnen video's ook in de achtergrond afspelen binnen de app. Dit maakt het mogelijk de app te sluiten en te blijven kijken. 

Het is met YouTube Premium daarnaast mogelijk om video's offline te bewaren. Tot slot zijn een aantal video's alleen voor abonnees beschikbaar.

YouTube Music leert van gebruik

Muziekdienst YouTube Music heeft muziek van de grootste labels en een aantal indie-uitgevers. Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld concertvideo's op YouTube te bekijken en beluisteren, die niet bij andere diensten beschikbaar zijn.

YouTube Music schotelt op basis van slimme algoritmes de juiste afspeellijsten voort. Zo zal de muziekdienst bijvoorbeeld herkennen als je in de sportschool staat en dan automatisch een workout-lijst laten zien.

Zowel YouTube Music als YouTube Premium zijn vanaf woensdag beschikbaar voor iOS en Android. Beide diensten zijn op computers ook te gebruiken vanuit de browser.