Het Chinese DiDi Chuxing heeft de activiteiten van zijn online carpooldienst Hitch gestaakt nadat een passagier om het leven werd gebracht door een chauffeur.

De autoriteiten arresteerden de Hitch-chauffeur zaterdag. Hij bekende een vrouwelijke passagier te hebben verkracht en vermoord, schrijft Reuters. De moord vond plaats in de stad Wenzhou.

Vanaf maandag zijn alle activiteiten van de carpooldienst gestopt, maakte DiDi Chuxing bekend. Dat doet het vanwege "teleurstellende fouten in de klantenservice". Het bedrijf is een onderzoek gestart en heeft twee topmannen ontslagen.

DiDi Chuxing zei zondag dat de verdachte geen strafblad had en dat hij de juiste documenten had ingediend om voor het bedrijf te mogen rijden. Wel kwam donderdag een klacht binnen van een andere passagier. Deze persoon zou naar een afgelegen locatie zijn gebracht en daarna zijn gevolgd door de bestuurder.

Al eerder moord tijdens DiDi Chuxing-rit

Het bedrijf kreeg in mei dit jaar ook al te maken met een moordzaak. Toen werd een vrouwelijke passagier door toedoen van haar chauffeur om het leven gebracht in de stad Zhengzou.

DiDi Chuxing is de grootste taxidienst van China. Het platform telt 450 miljoen gebruikers en chauffeurs legden in de laatste drie jaar één miljard ritjes af. In 2016 nam het bedrijf de Chinese tak van Uber over.