De Democratische Partij in de Verenigde Staten heeft contact opgenomen met de FBI nadat het werd gewezen op een aanvalspoging om inloggegevens te achterhalen.

De Democraten werden dinsdagochtend lokale tijd door twee tipgevers op het bestaan van de pagina gewezen, zegt een anonieme bron van de Democraten tegen CNN.

Het gaat om een nagemaakte pagina waarmee de aanvallers gebruikersnamen en wachtwoorden zouden kunnen achterhalen. Of de poging succesvol is geweest, is niet duidelijk. De Democratische Partij zegt vooralsnog geen aanwijzingen daarvoor te hebben.

De neppagina leek op een pagina die door medewerkers van de Democratische Partij gebruikt wordt om toegang te krijgen tot een database met informatie over kiezers.

De pagina werd ontdekt door een internetbeveiligingsbedrijf uit San Francisco. Een medewerker van het bedrijf zegt tegen CNN dat kwaadwillenden e-mails kunnen sturen aan medewerkers van de Democratische Partij met een link naar de pagina, waarna het slachtoffer zijn inloggegevens invult.

Republikeinse organisaties ook doelwit geweest

Met een vergelijkbare phishingmethode zijn ook Republikeinse organisaties doelwit geweest, maakte Microsoft begin deze week bekend. Het bedrijf schrijft de aanvalspoging toe aan Rusland, dat enige betrokkenheid ontkent. De beschuldiging leidde tot oplopende spanningen tussen Rusland en de Verenigde Staten.

Geen enkele organisatie heeft de aanvalspoging op de Democratische Partij toegeschreven aan een specifieke groep of een bepaald land.