Russische hackers hebben geprobeerd een aantal Republikeinse denktanks aan te vallen.

De hackers achter de aanval zouden in 2016 ook hebben geprobeerd om de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden, vertelt Microsoft aan The New York Times.

De Russische aanvallers hadden phishingwebsites opgezet, die leken op pagina's van Republikeinse organisaties en de Amerikaanse Senaat. Als gebruikers hierop proberen in te loggen, dan worden hun gebruikersgegevens doorgestuurd naar de hackers.

De aanvallen richten zich onder meer op The Hudson Institute. Deze organisatie doet al langere tijd onderzoek naar corrupte overheden, waarbij Rusland als hoofdverdachte wordt onderzocht. Het tevens getroffen International Republican Institute pleit voor meer democratie in andere landen.

De denktanks in kwestie zijn het op veel punten niet eens met de Amerikaanse president Donald Trump. Ze pleiten onder meer voor sancties tegen Moskou en spreken zich uit tegen de machtsverhoudingen in Rusland.

Microsoft heeft de sites in kwestie offline gehaald. Het is vooralsnog onduidelijk hoe succesvol de phishingaanvallen precies waren.