Google rolt in september versie 69 van zijn browser Chrome uit, onder meer met een vernieuwd Material Design met ronde hoeken.

Dat stelt Google in de versie-informatie (pdf) van Chrome 69, meldt 9to5Google. Het nieuwe ontwerp van Chrome werd eerder dit jaar tijdens Google-ontwikkelaarsconferentie I/O onthuld.

De nieuwe versie van Chrome heeft een vernieuwde tabbalk. Het huidige tab heeft voortaan rechtopstaande randen met ronde hoeken. Nu heeft Chrome nog tabs met schuine randen in een trapeziumvorm.

Nieuwe functies voor Windows 10-gebruikers

Tabs die niet door de gebruiker zijn geselecteerd, worden vanaf Chrome 69 enkel door kleine verticale lijnen gescheiden en zijn een donkerdere kleur grijs dan het geselecteerde tab. De adresbalk krijgt ook ronde hoeken.

De nieuwe versie van Chrome komt in september beschikbaar voor zowel desktop op Windows, Mac en Linux, als voor mobiel op Android. Voor Windows-gebruikers wordt betere ondersteuning voor besturing met het trackpad toegevoegd en het berichtencentrum van Windows 10 wordt voortaan ondersteund.