Een tiener uit de Australische stad Melbourne bekent schuldig te zijn aan een hackaanval op Apple. Hierbij zou hij 90 GB aan bestanden hebben gestolen.

De zestienjarige jongen deelde zijn schuldbekentenis aan het begin van een zitting voor de Amerikaanse kinderrechter, aldus The Age.

In de 90 GB aan gestolen bestanden zou "beveiligde informatie" hebben gestaan. Details over de inhoud hiervan zijn niet bekengemaakt. Ook zou de jongen zijn binnengedrongen op de Apple-accounts van gebruikers.

Bij de aanvallen gebruikte hij speciale tunnelsoftware om te voorkomen dat zijn adres kon worden achterhaald. De politie kwam hem uiteindelijk toch op het spoor. 

'Hacky hack hack'

Bij een politie-inval bij zijn ouders werden vorig jaar twee MacBooks gevonden die bij de aanvallen gebruikt zijn. In een computermap met de naam 'hacky hack hack' stonden de hiervoor gebruikte programma's.

De advocaat van de jongen zegt dat zijn cliënt zo berucht is binnen de hackersgemeenschap, dat hij gevaar loopt als zijn naam tijdens de rechtszaak openbaar wordt gemaakt.

De rechter zal over een maand uitspraak doen.