Twitter heeft het account van de rechtse complotwebsite InfoWars tijdelijk geschorst, waardoor het profiel een week lang geen berichten kan plaatsen.

Reden voor de beperking is dat het account een video plaatste die tegen het beleid van het sociale medium is, meldt BuzzFeed. Eerder kreeg InfoWars-oprichter Alex Jones om dezelfde reden een tijdelijk tweetverbod.

De geschorste accounts kunnen geen berichten meer plaatsen, maar zijn nog wel toegankelijk voor de beheerders en volgers. Twitter kreeg de afgelopen dagen veel kritiek, omdat het bedrijf Jones niet permanent van zijn platform verbande.

Jones en zijn website InfoWars staan bekend om het verspreiden van rechtse complottheorieën. De presentator beweerde onder meer dat de Amerikaanse overheid achter 9/11 zit en dat de schietpartij op de Sandy Hook-basisschool in scène is gezet.

Andere internetbedrijven, waaronder Spotify, Apple, Facebook en YouTube kozen er onlangs voor om op grote schaal pagina's en video's van Jones offline te halen. Critici van deze keuze zeggen dat de techbedrijven daarmee voor eigen rechter spelen.