DEN HAAG - Ministeries proberen het beleid via internet te verkopen, sommige ministers willen op die manier ook hun persoon presenteren. Minister Nawijn van Vreemdelingenbeleid kreeg donderdag op zijn 54e verjaardag van zijn voorlichter een site cadeau.
Nawijn
site

De site moet de burger informeren over de laatste wetenswaardigheden over Nawijn. Zo wordt niet vergeten te melden dat de bewindsman het vice-voorzitterschap van de businessclub voetbalvereniging DWO beëindigde op de dag dat hij minister werd.

De voorlichter benadrukt dat de site niets met het ministerie van Justitie te maken heeft en op persoonlijke titel van de zegsman is samengesteld. Wel zijn er krantenpublicaties over de persoon en zijn beleid te lezen.

Feitelijke onjuistheden over de minister worden aan de kaak gesteld. Een aparte doorklikfunctie maakt daar melding van. "De burger heeft recht op juiste informatie over de minister", stelt zijn woordvoerder. Donderdagochtend was er echter nog geen "onjuiste" publicatie te vinden.

Heinsbroek

Eerder trad minister Heinsbroek van Economische Zaken naar buiten met een eigen site. Daarop is naast een biografie en krantenstukken ook veel fanmail te zien, alsmede een foto van de minister met de sterren uit de tv-soap The Bold & the Beautiful. Niet alle bewindslieden zijn zo van deze tijd. Zo heeft minister Donner (Justitie) toegegeven dat hij geen internet heeft en nog maar enige maanden in het bezit is van een mobieltje.

/NETRadiopresentator kaapt domeinnaam minister Heinsbroek