Twitter heeft de omstreden complotdenker Alex Jones voor zeven dagen van het platform geschorst. Daardoor kan hij zeven dagen niet vanaf zijn persoonlijke account @RealAlexJones tweeten.

De aanleiding daarvoor is een tweet waarin Jones linkte naar een video waarin hij tot geweld opriep, meldt The New York Times. Het account @infowars van zijn gelijknamige complotwebsite is niet geschorst. Jones kan zijn persoonlijke account nog wel gebruiken om tweets te lezen.

Twitter besloot onlangs om het account van Jones niet permanent te verbannen. Daarmee week het bedrijf af van onder meer Spotify, Apple, Facebook en YouTube. Deze bedrijven besloten in korte tijd achter elkaar om podcasts, video's en berichten van de complotdenker offline te halen.

Jones heeft met zijn platform InfoWars een carrière opgebouwd die bestaat uit het verspreiden van desinformatie. Hij beweerde onder meer dat de Amerikaanse overheid achter 9/11 zit en dat de dodelijke schietpartij bij de Sandy Hook-basisschool in 2012 door de antiwapenlobby georganiseerd werd.